Wskazówki krok po kroku

0/0 kroków zaliczonych
  1. Karkówkę dokładnie myjemy.
  2. Karkówkę kroimy w plastry od 1-1.5 centymetrów grubości.
  3. Mięso wrzucamy do dużej miski.
  4. Wsypujemy przyprawę do karkówki.
  5. Dodajemy dwie łyżki musztardy. Zamiast musztardy możemy użyć pół szklanki piwa.
  6. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
  7. Cebulę dzielimy na 6 części i wrzucamy do mięsa razem z liściem laurowym i świeżo zmielonym pieprzem czarnym.
  8. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  9. Marynujemy około 30 minut. Najlepiej by mięso stało przez całą noc w lodówce.
  10. Karkówkę pieczemy na grillu około godziny co jakiś czas przekładając mięso na drugą stronę.