fbpx

Pasta z tuńczyka

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:10
  • Ilość porcji:4
  • Czas gotowania:1
  • Poziom trudności:łatwy

Lubię kanapki z różnymi pastami. To świetna przekąska, która jest też bardzo zdrowa. Pastę z tuńczyka można zrobić w łatwy i szybki sposób, i to w dwóch wersjach – zarówno na gęsto z bardzo gładką konsystencją, jak i strukturalną z dobrze widocznymi i wyczuwalnymi składnikami.

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka - przepis krok po kroku

  1. Do przygotowania tego przepisu potrzebny będzie tuńczyk w puszce. Możesz kupić go w jednym kawału oraz rozdrobniony. Występuje również w sosie własnym oraz oleju. Dla mnie najlepiej smakuje tuńczyk w całym kawałku w oleju.
  2. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Możesz użyć dowolnej cebuli, ale cukrowa ma świetny smak na surowo.
  3. W tym przepisie możemy wykorzystać również ogórek konserwowy, ale nie jest on niezbędny i możecie go pominąć. Jeżeli go wykorzystujecie – należy go skroić w drobną kosteczkę. Ogórek jest dodatkiem, więc może być taki niezbyt duży.
  4. Tuńczyka odcedźcie i przełóżcie do miseczki. Za pomocą widelca – podzielcie go na malutkie kawałki.
  5. Dodajcie cebulę i ogórka. Całość dokładnie wymieszajcie. W takiej postaci można ją już serwować na kanapkach. Należy pamiętać tylko by nieco je posolić i popieprzyć.
  6. Jeżeli chcecie nadać paście bardziej kremowej konsystencji, wykorzystajcie do tego robota kuchennego, maszynkę do mielenia lub mikser. Należy pamiętać, by nie przesadzić z obrotami sprzętu domowego – zbyt jednolita pasta nie wygląda ani dobrze, traci również na strukturze i smaku.
  7. Można też położyć składniki osobno i zjeść ze smakiem 🙂

0/5 (0 Reviews)
Rozwiń z nami grupę na Facebook

Dołącz do grupy Smacznyblog.pl na Facebook. Dyskutuj, dziel się pomysłami, odkrywaj kulinarny świat wspólnie z nami.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.