fbpx

Pasta z tuńczyka

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:10
  • Ilość porcji:4
  • Czas gotowania:1
  • Poziom trudności:łatwy

Lubię kanapki z różnymi pastami. To świetna przekąska, która jest też bardzo zdrowa. Pastę z tuńczyka można zrobić w łatwy i szybki sposób, i to w dwóch wersjach – zarówno na gęsto z bardzo gładką konsystencją, jak i strukturalną z dobrze widocznymi i wyczuwalnymi składnikami.

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka - przepis krok po kroku

  1. Do przygotowania tego przepisu potrzebny będzie tuńczyk w puszce. Możesz kupić go w jednym kawału oraz rozdrobniony. Występuje również w sosie własnym oraz oleju. Dla mnie najlepiej smakuje tuńczyk w całym kawałku w oleju.
  2. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Możesz użyć dowolnej cebuli, ale cukrowa ma świetny smak na surowo.
  3. W tym przepisie możemy wykorzystać również ogórek konserwowy, ale nie jest on niezbędny i możecie go pominąć. Jeżeli go wykorzystujecie – należy go skroić w drobną kosteczkę. Ogórek jest dodatkiem, więc może być taki niezbyt duży.
  4. Tuńczyka odcedźcie i przełóżcie do miseczki. Za pomocą widelca – podzielcie go na malutkie kawałki.
  5. Dodajcie cebulę i ogórka. Całość dokładnie wymieszajcie. W takiej postaci można ją już serwować na kanapkach. Należy pamiętać tylko by nieco je posolić i popieprzyć.
  6. Jeżeli chcecie nadać paście bardziej kremowej konsystencji, wykorzystajcie do tego robota kuchennego, maszynkę do mielenia lub mikser. Należy pamiętać, by nie przesadzić z obrotami sprzętu domowego – zbyt jednolita pasta nie wygląda ani dobrze, traci również na strukturze i smaku.
  7. Można też położyć składniki osobno i zjeść ze smakiem 🙂

0/5 (0 Reviews)
Rozwiń z nami grupę na Facebook

Dołącz do grupy Smacznyblog.pl na Facebook. Dyskutuj, dziel się pomysłami, odkrywaj kulinarny świat wspólnie z nami.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy