fbpx
Strona głównaBaza składnikówMąka

Baza składników: mąka

Sprawdź przepisy, które zawierają ten składnik:

Sos grzybowy z pieczarek

Sos grzybowy to pyszny dodatek do mięs, kasz i ziemniaków, który może stać się ozdobą każdego dania. Istnieje wiele wariantów sosu grzybowego, ale jednym...

Japoński krokiet Korokke

Korokke, znane również jako "croquette" lub "krokiety", to jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej. Zazwyczaj składa się z kawałków mięsa lub ryby, ziemniaków, cebuli...

Kruche ciasteczka pieguski z czekoladą

Ciasteczka te to doskonała przekąska na każdą okazję, są łatwe do wykonania i można je przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia. Przepis można...

Tonkatsu, czyli japoński schabowy

Tonkatsu to popularne tradycyjne japońskie danie, które składa się z panierowanego i smażonego w głębokim tłuszczu kotleta wieprzowego. Początki tonkatsu sięgają końca XIX wieku,...

Czym jest mąka? Skąd się wzięła? Czym różni się mąka tortowa od zwykłej?

Mąka używana i spożywana jest na co dzień przez miliardy ludzi, a nawet zwierząt. Czym jest mąka? To półprodukt spożywczy pochodzenia roślinnego. Powstaje w...

Pyszny keks nie tylko na święta

Keks jest ciastem świątecznym ale możemy je również piec na inne okazje. Wspaniale smakuje z herbatą i kawą. Stoi bardzo długo można go również...

Ciasto Piegusek

Piegusek to klasyczne ciasto nadające się idealnie do kawy czy popołudniowej herbatki ze znajomymi. Każdego dnia staje się lepsze i przede wszystkim – świetnie...

Sernik z rosą

Sernik to jedno z naszych ulubionych ciast i można go zrobić na wiele przeróżnych sposobów. Każdy z nich jest niezwykle pyszny dlatego pokażemy Wam...
- Reklama -

Spróbuj także:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.