fbpx

Kaszanka z grilla

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:00:05:00
  • Ilość porcji:4
  • Czas gotowania:00:40:00
  • Poziom trudności:łatwy

Grillowe potrawy kuszą smakiem, aromatem i wyjątkowym kolorem skórki. Zazwyczaj na naszym stole podczas spotkania pod chmurką pojawia się wiele rodzajów mięs w intensywnej aromacie. Nikt nie może oprzeć się grillowanej pikantnej karkówce, przypieczonym kiełbaskom i delikatnej piersi z kurczaka prosto z rusztu.

Bardzo często obok grillowych klasyków naszą uwagę przykuwa też kaszanka z grilla. Delikatna w smaku sprawdzi się świetnie niemal z każdym dodatkiem. Zjemy ją zarówno z czosnkowym sosem tzatziki oraz ostrą musztardą. Dobrze wypadnie też w połączeniu z grillowanymi warzywami.

Kaszanka z grilla wymaga jednak trochę uwagi, kiedy już znajdzie się na ruszcie. Żeby jej skórka była chrupiąca, ale nie pękła w trakcie smażenia, musimy poświęcić jej trochę czasu. Kaszanka powinna być wolno robiona. Zazwyczaj potrzebuje mniej czasu na ruszcie niż reszta mięs. Do jej zrobienia na grillu możemy pokusić się o wykorzystanie aluminiowej tacki.

- Reklama-

Chrupiąca z wierzchu, ale i soczysta w środku kaszanka, na pewno przypadnie do gustu gościom i na stałe zawita do waszego grillowego menu. Eksperymentujcie z dodatkami do kaszanki, a na pewno znajdziecie połączenie, któremu nikt nie będzie mógł się oprzeć.

Jak przygotować kaszankę z grilla by była najlepsza w smaku? Wiele zależy od jakości samej kaszanki. Równie ważne jest odpowiednie grillowanie. Jak ją zrobić?

Kaszanka z grilla - składniki

Kaszanka z grilla - przepis krok po kroku

Oto przepis na przygotowanie kaszanki z grilla krok po kroku:

  1. Przygotuj grill i rozgrzej go do wysokiej temperatury.
  2. Obierz cebulę i czosnek, a następnie posiekaj je drobno.
  3. Wymieszaj cebulę, musztardę i czosnek z majerankiem i odrobiną soli i pieprzu.
  4. Pokrój kaszankę w plastry o grubości około 1 cm.
  5. Każdy plaster kaszanki posmaruj mieszanką cebulowo-czosnkową z każdej strony.
  6. Umieść plasterki kaszanki na grillu i smaż je przez około 5-7 minut z każdej strony, aż będą dobrze przyrumienione i chrupiące.
  7. Podawaj kaszankę na gorąco, np. z pieczywem i sałatą.

Smaczna porada:

  • Upewnij się, że grill jest dobrze rozgrzany przed umieszczeniem kaszanki na nim.
  • Przy smażeniu kaszanki na grillu, unikaj przewracania jej zbyt często, aby uniknąć rozpadnięcia się plastrów.
  • Kaszankę można również podawać z dodatkami, takimi jak kiszona kapusta czy marynowane ogórki.
0/5 (0 Reviews)
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.