Ser Camembert z grilla z dżemem porzeczkowym

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:5
  • Ilość porcji:2
  • Czas gotowania:7
  • Poziom trudności:łatwy

Ser Camembert z grilla z dżemem porzeczkowym to klasyczne połączenie, które możemy przygotować szybko i dość łatwo. 

Kiedy tylko zaczyna robić się cieplej, wiosenne temperatury budzą do życia naturę, a my coraz częściej mamy ochotę korzystać z przyjemnych, długich wieczorów, każdemu z nas na myśl przychodzi pierwszy w sezonie grill. Całą zimę czekamy na dania, które zyskują swój wyjątkowy smak tylko dzięki właśnie tej formie przygotowania. Klasyczny grill nie obejdzie się bez pikantnie przyprawionej karkówki, wyjątkowych w smaku kiełbasek, kurczaka, czy szaszłyków. Jeżeli jednak pragniemy odświeżenia naszego grillowego menu, możemy pokusić się o zaserwowanie sera camembert z grilla.

Podawane na desce krojone sery są idealną przekąską na zimno, która świetnie sprawdzi się podczas wspólnego wieczoru ze znajomymi. Warto jednak pokusić się o wykonanie ciekawego w smaku, a za razem szybkiego serowego dania na ciepło.

- Reklama-

Grillowany ser camembert jest niezwykle kremowy w środku. Na zewnątrz ma lekko chrupiącą skórkę. Przyprawiony ziołami skradnie serca naszym gościom. Zorganizujecie im tym samym prawdziwego grilla we francuskim stylu.

Nie zapomnijcie o dodatkach. Ser camembert z grilla sam w sobie będzie miał wyjątkowy smak, który perfekcyjnie dopełni żurawina lub borówki. Może stanowić też osobne danie. W takim przypadku jako dodatek idealnie wkomponuje się sałatka z kurczakiem i grzankami z grilla.

Ser Camembert z grilla z dżemem porzeczkowym - składniki

Ser Camembert z grilla z dżemem porzeczkowym - przepis krok po kroku

  1. Ser Camembert otwieramy, ale wyciągamy z folii.
  2. Z folią kładziemy ser na grilla. Takie danie możemy zrobić również w piekarniku.
  3. Grillujemy go aż po dotknięciu będzie miękki.
  4. Przekładamy go na talerz i otwieramy folię. Obok kładziemy 3 łyżki dżemu porzeczkowego.
  5. Jemy łącząc składniki.
0/5 (0 Reviews)
Rozwiń z nami grupę na Facebook

Dołącz do grupy Smacznyblog.pl na Facebook. Dyskutuj, dziel się pomysłami, odkrywaj kulinarny świat wspólnie z nami.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy