fbpx
Strona głównaBaza składnikówRyż

Baza składników: ryż

Sprawdź przepisy, które zawierają ten składnik:

Japońskie mochi – symbol szczęścia i dobrobytu

Mochi to tradycyjna japońska potrawa wytwarzana z kleistego ryżu, który został zmiażdżony do lepkiej, przypominającej ciasto konsystencji. Ma długą historię w Japonii, sięgającą czasów...

Bibimbap – czyli koreańskie resztki ze stołu

Bibimbap to tradycyjne koreańskie danie, które można przetłumaczyć jako „mieszany ryż”. Jest to miska ciepłego białego ryżu z różnymi przyprawionymi warzywami, mięsem i jajkiem,...

Gochujang – tradycyjny koreański smak

Gochujang to tradycyjna koreańska przyprawa wytwarzana z papryczek chili, kleistego ryżu, sfermentowanej soi i soli. Słowo „gochujang” dosłownie oznacza po koreańsku „pastę chili”. Znany...

Japońskie Onigiri, czyli nadziewana kulka ryżowa z wodorostami

Onigiri, znane również jako omusubi lub japońska kulka ryżowa, to popularne tradycyjne japońskie danie, które składa się z kulki białego ryżu gotowanego na parze,...

Tonkatsu, czyli japoński schabowy

Tonkatsu to popularne tradycyjne japońskie danie, które składa się z panierowanego i smażonego w głębokim tłuszczu kotleta wieprzowego. Początki tonkatsu sięgają końca XIX wieku,...

Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym

Kto z nas nie miał babci, która specjalizowała się w robieniu gołąbków? Po prostu ten smak był i jest nie do podrobienia przez nikogo....
- Reklama -

Spróbuj także:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.