fbpx

Lemoniada pomarańczowa

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:15
  • Ilość porcji:2L
  • Czas gotowania:-
  • Poziom trudności:łatwy

Lemoniada pomarańczowa to kolejna propozycja usprawnienia klasycznej, cytrynowej lemoniady. Dzisiejszy przepis łączy ze sobą pomarańcze, skórkę z cytryny i pomarańczy, sok z cytryny oraz listki mięty. Jest pysznie, orzeźwiająco i na pomarańczowo!

Lemoniada pomarańczowa - składniki

Lemoniada pomarańczowa - przepis krok po kroku

  1. Pomarańcze i cytryny dobrze myjemy. Wkładamy do głębokiej i miski i wyparzamy przez kilka sekund we wrzątku.
  2. Gdy owoce ostygną, z jednej cytryny i pomarańczy zdrapujemy skórkę – używamy do tego zwykłej tarki o drobnych oczkach. Startą skórkę wrzucamy do szklanego dzbanka.
  3. Do dzbanka dodajemy cukier i mieszamy ze skórką. Zostawiamy na 15 minut.
  4. Cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich sok. Dolewamy go do dzbanka
  5. 3 pomarańcze kroimy na ćwiartki i wyciskamy z nich sok do dzbanka. Pozostałą pomarańczę kroimy w plasterki i dodajemy je w całości do dzbanka.
  6. Dodajemy listki mięty i kostki lodu. Uzupełniamy dzbanek wodą i gotowe 🙂
0/5 (0 Reviews)
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.