Strona głównaBaza składnikówSeler

Baza składników: seler

Sprawdź przepisy, które zawierają ten składnik:

Sos hiszpański

Sos hiszpański, znany również jako "sauce Espagnole" w kuchni francuskiej, to jeden z pięciu podstawowych sosów w klasycznej gastronomii. Jego korzenie można przypisać...

Domowy rosół z kury z ziemniakami

Rosół z kury z ziemniakami to danie, które od wieków zajmuje ważne miejsce w polskiej kuchni. Jego historia sięga czasów, gdy w każdym domu...

Panierka do kurczaka jak z KFC

Panierka do kurczaka jak w KFC to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych receptur na świecie, stanowiąc kluczowy element sukcesu tej globalnej sieci fast-food....

Polska, tradycyjna zupa jęczmienna – krupnik

Zupa krupnik to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni polskiej. Jej bogata, pełna smaku konsystencja oraz rozgrzewające właściwości czynią ją popularną na całym świecie....

20 ciekawostek o selerze

Seler to warzywo znane z długich, zielonych łodyg i chrupkiej konsystencji. Jest częścią rodziny Selerowatych, która obejmuje również inne warzywa, takie jak marchew, pietruszka...

Zupa krem warzywny ze szpinakiem

Zupa krem ​​warzywna ze szpinakiem to kremowa zupa z warzyw, takich jak marchew, cebula i seler oraz szpinak. Zwykle jest przygotowywany przez smażenie warzyw...

Bulion mięsny drobiowy – jak zrobić?

Bulion warzywny nie zawiera w swoim składzie odrobiny mięsa. Jego alternatywną i bardzo aromatyczną wersją jest bulion mięsny. To właśnie dodatek tłustego mięsa nadaje...

Jak zrobić bulion warzywny?

Bulion warzywny to podstawowy składnik wielu dań i niemal wszystkich zup. Jest to odmiana wegetariańska drugiego najpopularniejszego wywaru - bulionu mięsnego. Jest świetny w...

Klasyczna sałatka jarzynowa

Myśląc o jakichkolwiek świętach w Polsce niemal natychmiast namyśl przychodzi nam... klasyczna sałatka jarzynowa. Dziś podpowiadamy Wam, jak ją zrobić. Należy obrać ziemniaki, marchewki...

Zupa pomidorowa na ostro z klopsikami mięsnymi

Dzisiejszy przykład pochodzi z kuchni włoskiej. To połączenie klasycznej zupy pomidorowej na ostro wraz z małymi pulpecikami mięsnymi. Jest ostro i smacznie. Jak je...
- Reklama -

Spróbuj także: