fbpx

Smażona wątróbka z cebulką

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:10
  • Ilość porcji:4
  • Czas gotowania:40
  • Poziom trudności:średni

Smażona wątróbka z cebulą to klasyczne danie, które niektórzy uwielbiają, a oni… niekoniecznie. Sam kiedyś byłem wielkim fanem tego dania i zajadłem się nim na szkolnej stołówce.

Smażona wątróbka z cebulką - składniki

Smażona wątróbka z cebulką - przepis krok po kroku

  1. Obieramy ziemniaki i kroimy je na równe kawałki. Dodajemy je do garnka i zalewamy wodą. Lekko solimy. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
  2. Wątróbkę kroimy w kawałki i moczymy ją przez pół godziny w mleku.
  3. Odsączamy nadmiar mleka w papierowym ręczniczku.
  4. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebulę i chwilę podsmażamy.
  5. Do cebuli dodajemy wątróbkę i smażymy z obu stron przez 3-4 minuty.
  6. Zmniejszamy ogień na najmniejszy, dodajemy przyprawy i wino. Dusimy całość pod przykryciem przez kilka minut.
  7. Gotowe, całość podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
0/5 (0 Reviews)
Rozwiń z nami grupę na Facebook

Dołącz do grupy Smacznyblog.pl na Facebook. Dyskutuj, dziel się pomysłami, odkrywaj kulinarny świat wspólnie z nami.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.