Sprawdzony przepis na korniszony w occie (zalewa)

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:10
  • Ilość porcji:8
  • Czas gotowania:70
  • Poziom trudności:łatwy

Korniszony w occie to prawdziwy hit wszystkich domowych przetworów. Można je jeść same, dodawać do sałatek, podawać do obiadu jako dodatek, czy serwować z kanapkami. Jak je zrobić?

Korniszony w zalewie octowej - składniki

Korniszony w zalewie octowej - przepis krok po kroku

  1. Do garnka wlać wodę, dodać cukier, sól, ocet i ziele angielskie. Całość zagotować.
  2. Ogórki umyć i dodać ciasno do słoików.
  3. Do słoików wlać gorącą zalewę i pasteryzować przez około 5 minut.
0/5 (0 Reviews)
Rozwiń z nami grupę na Facebook

Dołącz do grupy Smacznyblog.pl na Facebook. Dyskutuj, dziel się pomysłami, odkrywaj kulinarny świat wspólnie z nami.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy