fbpx

Zupa krem z kalafiora

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:10
  • Ilość porcji:5
  • Czas gotowania:35
  • Poziom trudności:średni

Kalafior jest ciekawym składnikiem na zupy. Bardzo lubię delikatną zupę kalafiorową, która smakuje tak samo dobrze bez jak i z zabielaniem. Jednak jej kremowy wariant z grzankami to przepis, który polubią nawet dzieci nie lubiące kalafiorów. Jak ją zrobić?

Zupa krem z kalafiora - składniki

Zupa krem z kalafiora - przepis krok po kroku

  1. Przygotowujemy wywar mięsny lub wywar warzywny
  2. Pusty garnek stawiamy na ogniu i dodajemy masło. Czekamy aż się rozgrzeje.
  3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie dodajemy do garnka i czekamy, aż się zeszkli.
  4. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Dodajemy je do cebuli. Chwilę podsmażamy.
  5. Kalafior różyczkujemy na mniejsze części. Większe kroimy na równe kawałki.
  6. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, aż warzywa staną się miękkie (około 25 minut).
  7. Zupę miksujemy blenderem na krem
  8. Krem zabielamy przy użyciu śmietany 30%.
  9. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  10. Smacznego!
0/5 (0 Reviews)
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.