fbpx

Tradycyjna zupa pomidorowa

Koniecznie spróbuj

Jakub
Jakub
Interesuję się poszczególnymi składnikami oraz sposobem ich łączenia. Lubię próbować nowych rzeczy i przepisów nieustannie je doskonaląc. W kuchni działamy wspólnie z żoną - Gosią. Życzymy smacznego!
- Reklama -
  • Czas przygotowania:10
  • Ilość porcji:6
  • Czas gotowania:40
  • Poziom trudności:średni

Pomidorówka to moja ulubiona zupa od małego. Najbardziej lubię jej wariant podawany z ryżem oraz świeżym pieczywem z masłem. Po prostu musicie tego spróbować! Jak ją zrobić?

Tradycyjna zupa pomidorowa - składniki

Tradycyjna zupa pomidorowa - przepis krok po kroku

  1. Garnek napełniamy około 2 litrami zimnej wody.
  2. Do zimnej wody dodajemy mięso z kurczaka.
  3. Podgrzewamy wodę do zagotowania. W międzyczasie zbieramy szum (pianę z wierzchu) i wylewamy ją do zlewu.
  4. Marchewkę kroimy w cienkie plasterki lub kostkę.
  5. Dodajemy włoszczyznę do garnka, lubczyk i liść laurowy. Solimy około pół łyżeczki
  6. Od razu dodajemy także starte pomidory (świeże lub z puszki).
  7. Zupę gotujemy na średnim ogniu do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie.
  8. Do szklanki dodajemy dwie łyżki śmietany 30% i stopniowo dolewamy po odrobinę zupy by wyrównać temperaturę. Dzięki temu – śmietana się zważy. Gdy wymieszamy już śmietanę w szklance – wlewamy całość do zupy (zabielanie zupy).
  9. Próbujemy i doprawiamy według własnego gustu solą i pieprzem.
  10. Jeżeli zupa jest za kwaśna, możemy dodać odrobinę cukru
  11. Podajemy z kluskami lub ugotowanym ryżem. Smacznego!
0/5 (0 Reviews)
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
- Reklama -

Najnowsze:

- Reklama -

Najpopularniejsze składniki

Przetestuj również inne przepisy

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.